Blogs

White t-shirt KICnick: een jaarlijks fenomeen in een ander jasje

Na vele maanden zonder fysieke uitjes van onze fantastische Studievereniging KIC, kon het geluk van vele leden niet op toen bekend werd gemaakt dat er op vrijdag 10 juli een KICnick plaats zou vinden. In plaats van de traditionele maandelijkse borrel in De Brouwerij kwam een aantal KIC’ers naar locatie Stadspark, breedtegraad 53.2059912 en lengtegraad 6.5450684 om precies te zijn. Waar KIC is, is gezelligheid en daarom kwam het ook niet uit de lucht vallen dat er alsnog een feestje werd gevierd! 

Vanaf een uur of acht kwamen de leden stuk voor stuk aanfietsen op de locatie, die al voorzien was van feestelijke vlaggetjes en ballonnen. Verdwaalde KIC’ers, KIC’ers uit de bosjes of KIC’ers met een grote tas McDonald’s: het zooitje ongeregeld was weer compleet. Kleurrijke badlakens werden vervolgens uit de strandtassen getoverd en de KICnick kon beginnen! Dit kon natuurlijk niet zonder snacks, maar daar had onze geliefde intern Salwa Issa voor gezorgd. Voor ieder lid had ze een voedselpakketje samengesteld, waarbij de Maomix en de Lay’s uitdeelzakjes niet konden ontbreken. Een heerlijk contrast met de vijfenzeventig gratis biertjes die in De Brouwerij onmisbaar zijn, maar ook een nostalgisch tafereel, alsof je weer een kinderfeestje had bijgewoond! Thuisbrengen zat er helaas niet in, maar dit konden we onze lieve Salwa wel vergeven.

Over kinderfeestjes gesproken, dat had het op zich best kunnen zijn. De speeltuin naast het veldje werd al snel ontdekt; er werd fanatiek gestreden tijdens een potje Flunky Bal en de eerste TikToks van de avond werden vol enthousiasme opgenomen. Naast deze speelse vertoningen kon je de KIC’ers ook vinden in een daadwerkelijke picknick-setting: er werd slap geluld over het leven met een heerlijk Dors studenten-biertje in de hand. 

Nadat iedereen zijn of haar weg had gevonden op deze zomerachtige avond, kwam eindelijk het moment waarvan iedereen hoopte dat het zou gaan komen. Gespannen maar nieuwsgierige koppen kwamen tevoorschijn toen voorzitter Bastian Cuperus aankondigde dat het aspirant bestuur ’20-’21 van KIC bekend zou worden gemaakt. Een spannend moment, waar menig KIC’er al lang op wachtte. 

Bastian begon dan ook met een speech gericht op de toekomstige voorzitter, waarin onder andere naar voren kwam dat er éindelijk een voorzitter was gekozen die knapper zou zijn dan hijzelf. Dat kon natuurlijk niemand minder zijn dan de prachtige Flores Bootsma! Op naar de volgende: de vijftiende secretaris van KIC. Iemand die het afgelopen halfjaar zijn tijd heeft doorgebracht in het sprankelende Rio de Janeiro en ook geen onbekende van onze huidige secretaris Loïs Houwen is: Miguel Peijnenburg! Dan door naar de penningmeester, dit jaar de bestuurstaak van Maarten Dijkhuizen, maar dat wordt volgend bestuursjaar de taak van iemand die meer ervaring heeft met cijfertjes dan wie dan ook: Weiwei Tao! Het stokje van intern coördinator wordt door Salwa Issa overgedragen aan onze eigen voorzitter van de redactiecommissie: Eva Kraaijeveld! Dat gezegd hebbende, daar zijn Daan, Rosa en ik maar al te trots op, want wat hebben wij genoten van Eva haar enthousiasme en doorzettingsvermogen dit jaar. Voor ons daarom ook geen verrassing, want dit zijn eigenschappen die een bestuur honderd procent kan gebruiken! Tot slot de extern coördinator, die dit jaar ontbrak binnen het bestuur. Volgend jaar mag Tom Kellendonk deze rol vervullen, de man die twee jaar geleden nog zei dat KIC voor mietjes was. 

Na enkele traantjes, veel knuffels en een hoop gejuich, was het tijd om de felicitaties uit te delen. Het aspirant bestuur kwam tevoorschijn in een wit t-shirt en met een groot canvas doek waar alle KIC’ers zich op los mochten laten. Tot blijdschap van het veertiende bestuur, mochten ze de aspirantjes eindelijk in het openbaar feuten: een leuke bijkomstigheid uiteraard. Al snel greep Salwa haar kans en gaf ze Eva de taak om alle KIC’ers bij elkaar te krijgen voor een heuse TikTok. Met cameraman én bekend-TikTokker Daniël achter de camera en Roos als ultieme voorbeeld, werden de eerste danspasjes gezet. Met deze TikTok gingen ook de laatste zonnestraaltjes onder, werd de muziek aangezet en vond iedereen zijn of haar plekje op de fictieve dansvloer of de gezellige kleedjes.

Een ouderwets gezellige KIC-avond, dat was het zeker. Het rest ons dan nog om het veertiende bestuur in het zonnetje te zetten. Zonder het enthousiasme van Salwa, de creativiteit van Bas, het verantwoordelijkheidsgevoel van Loïs en de standvastigheid van Maarten was deze fantastische activiteit nooit tot stand gekomen. We hebben er enorm van gebaald dat er de laatste periode geen fysieke activiteiten konden plaatsvinden, maar dit heeft het meer dan goed gemaakt. Een bekend fenomeen in een ander jasje, dankzij deze vier toppers. Tot gauw lieve KIC’ers!

Nanouk Boelens & Eva Kraaijeveld - Redactiecommissie Studievereniging KIC


Nanouk Eva

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen