Blogs

Van Groningse hitjes tot traditionele hersenkrakers

Op woensdag 26 februari was het eindelijk tijd voor de eerste pubquiz van het jaar. Dit keer was alles nét even wat anders dan dat waar we de afgelopen jaren zo gewend aan waren geraakt. Om te beginnen was de pubquiz dit jaar op een andere locatie: de brouwerij van Baxbier opende namelijk speciaal voor de leden van KIC haar deuren. Om 19:00 uur kwamen de eerste leden en docenten binnendruppelen en binnen no-time werden de eerste speciaalbiertjes aan de mond gezet.

Bij aankomst kwamen de deelnemers voor de tweede verrassing te staan, het was namelijk niet de sociale activiteitencommissie die zich aan het klaarmaken was voor de pubquiz. Dit jaar was het tijd voor heuse onpartijdige quizmasters, namelijk de vader van onze eigen penningmeester Maarten en een goede vriendin van hem. Zij waren de uitverkorenen en hadden de pubquiz voor deze leuke avond in elkaar geknutseld. 

Nadat de quizmasters zich hadden voorgesteld als Jan en Marian was het tijd om van start te gaan. De eerste ronde bestond uit het raden van een aantal cartoons. Met studenten en docenten afkomstig uit verschillende generaties was de verwachting dat het A4’tje snel voorzien zou zijn van de juiste namen, maar toen de tijd doortikte bleek dit toch nog een hele opgave. Het grootste deel kon iedereen zo opnoemen, echter zaten er een aantal cartoons tussen die toch nog wat lastig bleken te zijn voor de non-nineties kids. 

Met het begin van deze eerste ronde kwam ook de rivaliteit tussen de verschillende teams op gang. Onder aanmoediging van Jan werden verschillende yellen geschreeuwd. Jan en Marian testten de kennis van de studenten en docenten in de zaal door vragen te stellen over verschillende thema’s. Van Groningse uitspraken tot oude muziek en van nieuwe muziek tot aardrijkskunde en nieuwsfeitjes: alles kwam voorbij deze avond. 

Vooral het muziekthema was prominent aanwezig tijdens de pubquiz. De eerste muziekronde was een ronde waarin steeds hetzelfde nummer te horen was, maar welke door andere artiesten werd gezongen. Iedere keer weer leidde dit tot flink hersengekraak, want wie waren al die zangers ook alweer? Van Michael Bublé tot Dolly Parton en een stuk of wat zangers die niet uit elkaar te halen waren voor onze generatie, blijkbaar hadden ze allemaal het nummer ‘The Last Dance’ gezongen. Ook kwam er een muziekronde die iets meer in de smaak viel, dit was namelijk de ronde waarin we nummers en artiesten moesten raden die in 2019 hoog in de lijsten stonden. KIC ging los en de leden bouwden er een feestje van: waar de eerste muziekronde één en al gegok was vlogen deze ronde de punten in het rond. 

De avond werd afgesloten met een ronde “petje-op-petje-af”. Iedereen kreeg een petje van een oud café uit Emmen, waar onze pubquiz masters vandaan kwamen, en vervolgens werden er verschillende vragen gesteld met de keuze tussen A of B. Petje op voor A, petje af voor B. Oftewel 50/50 kans en als je af was deed je niet meer mee. Hier bleek dat niet alleen het fanatisme van de studenten groot was; het was namelijk Jozefien van Leeuwen die er met de titel vandoor ging.

Al met al kijken we uit naar de volgende pubquiz. Of deze ook door Jan en Marian wordt georganiseerd is natuurlijk nog maar de vraag, maar voor nu willen we ze in ieder geval nogmaals bedanken voor de onwijs leuke avond! 

Rosa van der Woude & Daan Heijnen - Redactiecommissie Studievereniging KIC

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen