Blogs

Van flunkyball tot Knalfeest: een onvergetelijk (en zonnig!) lustrum

Van flunkyball tot Knalfeest: een onvergetelijk (en zonnig!) lustrum

Na een jaar intensief voorbereiden en veel vraagtekens (hoi pandemie), heeft de lustrumcommissie toch een fijn lustrum kunnen organiseren voor KIC’s vijftiende verjaardag. Commissielid Britta Wienke neemt je mee langs de highlights van elke dag.


Op maandagochtend om acht uur ging de wekker. Het was zo ver: dé week van het lustrum. Ik moet zeggen, op zondagavond had ik toch een beetje zo’n ‘morgen-ben-ik-jarig-gevoel’. Na meer dan een jaar aan voorbereidingen hebben we de lustrumweek afgetrapt met flunkyball. Goed weer kan je helaas niet bestellen; dus wat een geluk dat wij de hele week van zomerse temperaturen en de zon hebben mogen genieten. Hoe kan je nog beter de lustrumweek beginnen?

Maandag
Met het COMPLEX bord onder de arm op de fiets arriveerde ik in Stadspark. Samen met de LUCO (de mooie bijnaam van de lustrumcommissie) en het bestuur begonnen we met alles klaarzetten. Daarna kwamen de deelnemers binnendruppelen in Stadspark. We werden overspoeld door mensen met een dikke glimlach op hun gezicht. Je kon aan iedereen merken dat ze er zin in hadden. Huidige actieve leden waren present, maar ook oud-KIC en zelfs niet-KIC! Het was een geweldige mix van mensen. De deelnemers verzamelden zich al snel in teams. Er werden allerlei technieken besproken; wie gaat voor de bal, wie gaat voor de fles en er werd zelfs nog een last minute draaikolk adt-workshop gegeven. Het was wel te merken dat iedereen wilde winnen. Femke had de megafoon in haar hand en na haar startsein waren we dan ook echt los. Het ene na het andere biertje werd geadt. Alle rondes waren gespeeld en de finale was aan de beurt. Het ging tussen Hannah, Marije, Dyllan, Yannick en Berit tegen Marit, Sikko, Guus en Eva. Ondanks dat het tweede team een persoon minder had, waren de anderen toch net wat beter en mochten zij een Smooth Brothers bon in ontvangst nemen.

De maandag was zeker nog niet voorbij, want de silent disco was in de avond aan de beurt. Bij Nadeige konden de koptelefoons opgehaald worden en in de avond kon je samenkomen op Discord om toch het gevoel te krijgen alsof we allemaal samen waren. Op beeld was gelijk weer te merken wie nog dansmoves in huis had of wie toch binnenkort weer even moet oefenen voordat hij of zij weer op stap gaat. Het weer was in de avond nog steeds warm en koptelefoons werden zelfs mee naar buiten genomen waar vervolgens verder werd gedanst of er werden wat (valse) noten gezongen! Het feest ging voor sommigen nog door tot in de late uurtjes.

Dinsdag
Dag twee van het lustrum was aangebroken. Hoe konden we deze dag beter beginnen dan onze lieve KIC’ers voorzien van een brakke brunch? Zelfs een camping gasstel en een skottelbraai waren uit de garages getoverd om te gebruiken voor de brakke brunch. Er stond een heel buffet klaar met een bakje van DeliYo, broodjes knakworst, fruit, koffie en thee, jus d’orange én Flores als Chef Ei met een lekker eitje voor iedereen. We hadden ook nog twee jarigen in ons midden, Eva en Nadeige. Zij ontvingen een echte verjaardags-donut met een kaarsje erin terwijl zij werden toegezongen door allemaal brakke koppies. Ook hadden we voor iedereen nog een lekkere gembershot. Nou ja, dat kon de één makkelijker handelen dan de ander (hè Tom?). Gelukkig kreeg iedereen ook katerwater en een paracetamolstrip om de brakheid te overwinnen.

We moesten haast maken met het opruimen van de brakke brunch want hierna stond de gebarentaal workshop op de planning. In het auditorium in Van Doorenveste werd de workshop gehouden. Splinter voorzag ons van een geweldige middag. Hij had allemaal woorden en zinnen voorbereid die wij konden spreken in de bijbehorende gebaren. Heel bijzonder om te zien welke gebaren gekoppeld zijn aan alledaagse woorden als bijvoorbeeld bioscoop, Groningen en samenkomen. Uitspraken van ‘Er gaat niets boven Groningen’ tot ‘Hoe laat brouw?’ kunnen we nu allemaal uitbeelden. Deze middag werd georganiseerd samen met de professionele activiteitencommissie, profi en Splinter bedankt!

In de avond bleven we plakken bij de Hanze want er stond een filmavond gepland. In twee zalen stond de film Soul klaar om af te worden gespeeld. Vooraf of in de pauze kon je een blikje drinken en/of een zakje popcorn kopen waarbij de opbrengst naar het goede doel Oogfonds is gegaan. Daarna restte ons alleen nog maar om lekker achterover te zitten en te kijken naar de film. Even een lekker rustige activiteit tussendoor.

Woensdag
We zijn alweer halverwege de week en het was tijd voor de surprise dag! Eerst kon iedereen nog een beetje lekker uitslapen en daarna was het tijd voor de handmade kroegentocht. De Brouwerij, Chupitijs, Wevers Wevers en Ocean ’62 waren de kroegen waar je met je groepje langs kon gaan. De Hoek was ook zeker aanwezig waar je ovensnacks kon scoren. Bij elke kroeg had je ook de gelegenheid om een leuk spelletje te kunnen spelen. Van beerpongen in De Brouwerij tot pak in de bak bij Ocean ’62. Daarbij kreeg je bij elke kroeg wat ingrediënten voor de cocktailworkshop die in de avond gepland stond.

In de avond vond de cocktailworkshop plaats. Deze workshop werd live gegeven door Jessy en Nadeige vanuit De Stokerij. Eerder die dag had iedereen dus zijn of haar cocktail ingrediënten kunnen verzamelen om een Mojito en een Sex on the Beach cocktail te kunnen maken. Er was ook nog een moment dat er weer wat prijzen bekend gemaakt werden van de lootjes die tot dan verkocht waren. Hier zijn blije winnaars uitgekomen.

Donderdag
Voordat je het wist was het alweer donderdag. De dag waarbij we begonnen met de vossenjacht door de stad. De zogeheten vossen waren verkleed als de commissies van KIC. Zo zat Martine in haar pyjama op een bankje bij het Harmoniegebouw om de almanakcommissie te vertegenwoordigen, Guus had zijn bretels uit de kast gepakt en had een stok in de hand als alumnicommissie op de Vismarkt en Salwa mocht de wintersportcommissie zijn voor een dagje in een Tiroler jurkje bij De Doos. Bij de vos waar je aankwam moest je allereerst raden welke commissie je voor je had en mocht je vervolgens een opdracht uitvoeren. De vossen waren goed verstopt op hun locaties. Aan het einde kwamen we bij Noorderplantsoen samen. Hier werden de opdrachtformulieren ingeleverd en werden de winnaars bekendgemaakt: Charlotte, Loïs, Hannah en Nanouk!

Donderdagavond was voor de meeste mensen de laatste lustrumdag. Maar hoe beter om de week af te sluiten met een knallend Knalfeest! Samen met Knalgeel hebben wij een ge-wel-dige livestream mogen organiseren. Op de woensdag en de donderdag overdag was het livestream team al druk bezig met de voorbereidingen. Met steeds meer lampen, een laser, de DJ-tafel en alle versiering kwam het steeds meer tot een geheel. We hadden die avond drie DJ’s die hebben gedraaid tijdens het Knalfeest: Allert, Nils en Roban. De ene na de andere goeie hit werd gedraaid en mijn Shazam heeft in ieder geval overuren gedraaid om allemaal nieuwe liedjes op te slaan. Natuurlijk kon de confetti niet ontbreken op zo’n Knalfeest en hebben we zo’n tien confettikanonnen mogen openknallen. Ook vond de laatste ronde van de prijzen plaats. Samen met Femke mocht ik hele toffe prijzen weggeven zoals adt snorkels, discolampen, spelletjes en als hoofdprijs de lustrumfiets! De gehele livestream is ook terug te vinden op YouTube, dus zet het gerust nog een keer lekker aan om deze mooie avond te herbeleven!

Vrijdag
De activiteit op vrijdagmiddag was dan echt de laatste activiteit van de lustrumweek. Bij Stadslab mochten we weer een fijne fysieke borrel houden. Allemaal alumni-leden werden herenigd met elkaar. Eerst hebben KIC-oprichters Peter Engelage en Martin Terpstra nog een praatje gehouden. Daarna werden er nog meer speeches gehouden en ontelbare adtjes werden getrokken. Iedereen kon heerlijk borrelen met elkaar, herinneringen werden opgehaald en er werden zelfs nog spelletjes gespeeld met de lustrum speelkaarten en dobbelstenen. Helaas kon de vrijmibo maar tot 20:00 uur duren maar kon er nog dubbel nagenoten worden met een klein feestje erna.

Het is alweer een paar weken geleden, laten we hopen dat we er weer zo’n mooie week van kunnen maken over vijf jaar. Op naar het volgende lustrum!


Britta Wienke - Lustrumcommissie en Manon Carras - Redactiecommissie Studievereniging KIC

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen