Blogs

Log uit om ├ęchte activiteiten te waarderen

We worden er helemaal suf mee gegooid, het nieuws omtrent COVID-19. Het komt ons ondertussen de neus uit. Elke dag de laatste corona-cijfers in je notificaties en in de groepsgesprekken gaat het nergens anders meer over. Wat je misschien wel is opgevallen, is dat je meer vrije tijd overhoudt. Deze tijd is fijn, maar we moeten oppassen dat we die tijd niet te veel online gaan doorbrengen aangezien daar op het moment al onze vrienden en afspraken zijn. Daarom hierbij wat voorbeelden van ontzettend leuke offline activiteiten, waar jij misschien nog niet bij stil hebt gestaan!

Ten eerste, en misschien wel het meest voor de hand liggende, wandelen. Sinds ieder van ons vast zit in een studentenkamertje of het ouderlijk huis, zijn we de buitenlucht echt weer gaan waarderen. Een wandeling is de beste activiteit om even bij te praten met al die vriendjes en vriendinnetjes, die je de afgelopen weken alleen maar via een webcam hebt mogen bewonderen. Natuurlijk helpt een klein blokje om ook tegen inkakken en uitstelgedrag, wat een effect kan zijn van de hele dag binnen liggen op de bank. 

Een daling in productiviteit kan ook komen door het missen van je wekelijkse kopje koffie op het KIC kantoor. Je bent nog niet gaan zitten of het tweede kopje koffie staat al voor je klaar. Thuis werkt dat helaas niet zo, hier zal je dat kopje toch zelf moeten zetten. Om dit bakkie pleur net zo lekker te krijgen als die op kantoor, kun je gaan experimenteren met verschillende soorten koffie. Er zijn ontzettend veel soorten koffie met verschillende unieke of zelfs tropische smaken. Waar je normaal misschien op het terras een speciaal biertje zou drinken, kun je nu je eigen speciaal koffie leren zetten!

Na al deze experimenten en de verschillende soorten koffie die je hebt geprobeerd, is de cafeïne misschien wel naar je hoofd gestegen. Steek deze energie daarom in het opnieuw inrichten van je kamer! Dit kan ervoor zorgen dat je deze op een nieuwe manier gaat waarderen. Besteed wat extra tijd aan een efficiënte werkplek bijvoorbeeld, je zal wel gemerkt hebben dat je een groot gedeelte van de dag hier doorbrengt. Door speciaal een hoek hiervoor in te richten maak je een duidelijke grens tussen ‘werktijd’ en ‘vrije tijd’.

Mocht je zin hebben in een offline project dat wat meer tijd van je vraagt, denk er dan eens aan om je eigen kruidentuin te beginnen. Veel studenten zullen wat uitgebreider koken dan voor het corona-tijdperk. Normaal komen wij studenten namelijk niet verder dan een pasta pesto. Sinds het fenomeen thuiszitten een begrip is geworden, heb je zeeën van tijd over om een culinair gerechtje neer te zetten. Een kruidentuin in je keuken kan deze gerechten naar een nog hoger niveau tillen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn zaadjes van je favoriete kruiden, zoals basilicum, peterselie, tijm, bieslook en bloempotjes die je misschien even online zal moeten bestellen. Ook na het opzetten van je eigen kruidentuin zul je je niet snel vervelen. Denk er namelijk om dat je dagelijks moet checken of ze water nodig hebben!

Zelf heb je misschien ook wel een nieuwe activiteit of bezigheid gevonden. Hopelijk is dat iets zonder mobiel, tablet of laptop. Bovenstaande activiteiten laten namelijk zien dat je deze zeker niet altijd nodig hebt. Leg je apparaten eens aan de kant en verdiep je in iets nieuws, om zo later op de dag je vrienden hier, online, over te kunnen vertellen.

Daan Heijnen - Redactiecommissie Studievereniging KIC


Redactiecommissie

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen