Blogs

KIC opgesloten???

KIC opgesloten???

Wat was dat genieten tijdens de escape room in al die WhatsApp-groepen. De ene groep volledig in paniek en de ander vol in de strijd. Een groot deel van KIC zit nog steeds opgesloten, dus om ze nu eindelijk te bevrijden zullen we de oplossingen geven. 


Het antwoord van het eerste document was de begindatum van de lustrumweek. Dit antwoord kon je ontrafelen door het logo van de lustrumweek te vinden die ook nog eens op het slot gegraveerd stond. Gefeliciteerd dames en heren, deze ronde heeft iedereen gehaald! Toch moeten we even mededelen dat veel KIC’ers dachten dat de lustrumweek in 2020 is, maar het is toch echt in 2021. 

Het tweede document was een echte hersenkraker! De code van de kluis van de penningmeester moest geraden worden. Als je goed had gekeken kon je zien dat de P van penning, de M van meester en de K van kluis hoofdletters waren. Vervolgens moest je naar de begroting gaan en daar de getallen die bij de woorden hoorden (die begonnen met dezelfde hoofdletters) bij elkaar optellen. Daaruit kwam een driecijferige code, waarmee je toegang kreeg naar het volgende document. Dus sorry Miguel, die sudoku heb je toch echt voor niets opgelost...

Is dit stukje nieuw voor je? Ja, ook voor mij hoor! Ik ben met mijn groepje ook niet uit het vorige document gekomen. Kwam je wel met je team bij het laatste document, dan was het alleen nog een kwestie van tellen en ontcijferen. Bij de meeste groepen ging dit goed, zodra ze het hulpmiddeltje 3 = A kregen. Dan kwam je aan bij het ‘onbekende’ papiertje. De trofee staat voor de eerste plek die de SACO wil veroveren in de commissiecompetitie. 

Het letterpatroon staat voor de woordzoeker, de KIC-sticker voor het aantal stickers in de documenten, het vraagteken voor het nummer wat je had moeten uitrekenen, de kleine tabel met cijfers staat voor de sudoku en het bierflesje voor het aantal bierflesje op het kantoor. De kalender staat voor zeven dagen en op de zevende dag stond de escape room op de planning. De Amerikaanse vlag staat voor de leeftijd waarop je legaal mag drinken in Amerika, de pompoen stond voor Sint-Maarten en als laatste volgde de rebus. Als je de nummers omgezet had in letters kreeg je de lettercombinatie: YLLUBNETSIP. De lettercombinatie even achterstevoren keren en je kreeg het woord: PISTENBULLY. Hoor je Jorrit de antwoorden al uitleggen? Net alsof het allemaal zo makkelijk was...

Uiteindelijk was team 4 het snelste ontsnapt en werden ze op de voet gevolgd door team 2 en 6 op een gedeelde tweede plek en team 5 als derde. Team 2 en 6 hebben beiden de tweede plaats geclaimd door tegelijk te ontsnappen waarna team 5 op de derde plek volgde. Alle overige teams zitten tot op de dag van vandaag nog steeds opgesloten. Eindresultaat: We hebben dan wel een paar weken vastgezeten in deze escape room, maar het was het waard, want wat was dit een leuke activiteit!


Jorrit Hofstra - Sociale activiteitencommissie & Manon Carras - Redactiecommissie Studievereniging KIC

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen