Blogs

KIC gaat door

“Sinds 11 maart 2020 wordt de uitbraak van COVID-19 erkend als een pandemie”. Het is alweer een aantal weken geleden, maar nog steeds confronteert dit virus ons elke dag. Het dagelijkse uitstapje naar de supermarkt is niet meer hetzelfde, The Smooth Brothers is alleen open voor afhaal en voor je dagelijkse biertjes kun je niet meer bij De Brouwerij terecht. Het leven staat stil; voor jou, voor je beste vriend, voor je favoriete stamkroeg en voor die leuke buurjongen van tegenover. 

Omdat het virus ons leven zo overhoopgooit, is het belangrijk om te genieten van de kleine dingen om je heen. Ga eens wat vaker wandelen, verf je witte muur kanariegeel of dans een extra rondje door de kamer. Naast alle negatieve bijwerkingen brengt het virus ook mooie initiatieven met zich mee. Als individu word je creatiever en zo weten veel mensen samen de mooiste dingen neer te zetten, gewoon vanuit de huiskamer.

Op deze manier is ook Studievereniging KIC doorgegaan. Het veertiende bestuur heeft zich vol inzet en toewijding gestort op het doorzetten van de activiteiten richting zowel de actieve leden als de algemene leden. Van Houseparty-bijeenkomsten tot Netflix Party’s en een heuse KIC-quiz; de vereniging biedt genoeg festiviteiten om je te vermaken. Wat je merkt aan deze initiatieven is dat de leden elkaar blijven opzoeken. Iedereen heeft behoefte aan een beetje gezelligheid en vriendschap om zich heen. Zo verslaan we elkaar op Houseparty met verkleedpartijen en vermaken we ons uren op Netflix Party waarbij ook de klassieker ‘Shrek’ niet kon ontbreken. KIC zorgt dagelijks voor het feestje in huis en dat is zo belangrijk in deze tijden. 

Natuurlijk mag ook het harde werken niet ontbreken. Zo is de introductiecommissie nog hard opzoek naar buddy’s, organiseert de sociale activiteitencommissie online activiteiten voor de leden en probeert de redactiecommissie een spektakel van het laatste magazine te maken. Samen zoeken we een manier om door te gaan, samen blijven we inzet tonen en samen maken we ons klaar voor betere dagen, de nodige biertjes en een heleboel gezelligheid. 

Op dit moment is iedereen druk bezig met het bedenken van de juiste tussenoplossingen. Zo werkt de Efteling samen met andere pretparken en dierentuinen aan een ‘Veilig Samen Uit’ protocol, staat de hashtag #supportyourlocals bovenaan ieder trending-lijstje en maken organisaties als Heel Groningen Helpt en Gewoon Mensen het mogelijk dat geen enkel individu wordt vergeten. Echter kan ook jij het verschil maken. Gebruik daarom deze tijd om je in te zetten voor iedereen die het kan gebruiken en maak plaats voor nieuwe initiatieven. Want dat, dat is KIC.  

Het belangrijkste blijft dat KIC elke dag opnieuw een bepaalde positiviteit met zich meebrengt. We doen het met z’n allen en samen komen we er sterker uit. Zodat als dit allemaal voorbij is, we gauw weer biertjes kunnen nuttigen in onze favoriete stamkroeg. Ben jij present?

Eva Kraaijeveld – Redactiecommissie Studievereniging KIC


Redactiecommissie-Eva

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen