Blogs

Het bedrijf waar dromen werkelijkheid worden

Het bedrijf waar dromen werkelijkheid worden

Donderdag 10 december konden we genieten van de tweede lezing van het jaar. Te gast was Melvyn Wolthers van het bedrijf Bundled en vanwege corona was Melvyn digitaal aanwezig. Aan de andere kant van het scherm, op de roze bank, sprak Miguel met hem over het bedrijf en wat zij allemaal doen. 


Melvyn is oprichter en directeur van Bundled. Hij heeft zelf Communicatie gestudeerd aan de Hanzehogeschool en laat tussendoor merken dat het niet uitmaakt als je er iets langer over doet dan gemiddeld. Hij is namelijk in 2001 begonnen en pas in 2009 afgestudeerd. Toch geeft hij de disclaimer om hem niet als een voorbeeld te nemen. Tijdens zijn studie was hij echter al druk bezig met andere werkzaamheden wat hem veel ervaring gaf voor in het werkveld. 

Bundled is een e-sport agency. Zij representeren online gamers, voornamelijk FIFA-spelers. Gamers die online spelen en ontzettend goed zijn, worden door Bundled gescout en kunnen voor grote voetbalclubs gaan spelen. Dit is waarschijnlijk voor vele kleine jongens en meisjes een ultieme droom, je geld verdienen door FIFA te spelen voor grote clubs. 

Bundled maakt naast het representeren van spelers ook online content voor onder andere Ajax. Ze ontwikkelen strategieën voor de clubs, coachen de spelers en organiseren evenementen. Bundled is een jong bedrijf en is gevestigd op locaties de hele wereld. Ze zijn ontzettend aan het groeien en ontwikkelen zich enorm. 

Tijdens de lezing werden er te gekke video’s laten zien die ze gemaakt hebben, video’s waar je als Communicatie of Communication and Multimedia Design student veel inspiratie uit kan halen. Ook konden de studenten vragen stellen in de chat. Zo werd er dit keer ook de “altijd terugkerende vraag” gesteld, namelijk of het bedrijf ook op zoek is naar enthousiaste stagiairs, waar bedrijven normaal gesproken altijd ongemakkelijk op reageren met een semi-afwijzend antwoord. Met andere woorden, je mag het proberen, maar beloven doen we niet. Echter stond Melvyn juist erg open voor nieuwe stagiaires en de eerste connecties op LinkedIn werden al gelegd. Hopelijk het begin van een mooie carriere voor onze kijkers!


Redactiecommissie Studievereniging KIC

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen