Blogs

G2K te gast 'op' de roze bank

G2K te gast 'op' de roze bank

Het spook van corona heeft ook de leukste studentenstad van Nederland bereikt. Ondanks dat, toont KIC keer op keer dat zij niet stil kan blijven zitten. Er worden creatieve oplossingen gezocht, nieuwe dingen geleerd en dat allemaal met succes. Zo hebben we de afgelopen weken een aantal keer kunnen genieten van onze mooie KIC’ers op het beeldscherm. Dit door middel van een KIC-livestream bij de pubquiz van de introductieweek, de commissiemarkt en zo ook bij de eerste lezing van dit jaar!

 

Donderdag 1 oktober was het tijd voor de lezing. Te zien waren Bastian Cuperus, voormalige praeses, en Yuri Nauta, digital director bij G2K. Op het scherm was Bas te zien op de vertrouwde roze bank en hij had contact met Yuri door middel van een live verbinding. Yuri zat namelijk gevangen in zijn huis door een verkoudheid. 

Yuri Nauta is binnen G2K verantwoordelijk voor alle digitale en web gerelateerde projecten. G2K is een bedrijf dat zich bezighoudt met merkidentiteiten, campagnes, redactioneel ontwerp en boek ontwerp, verpakkingsontwerp, websites, film en animatie en tentoonstellingsontwerp. Yuri vertelt dat het bureau al meer dan twintig jaar bestaat. Bas, het rekenwonder binnen de vereniging, vraagt hem naar zijn leeftijd. Yuri is dertig en met een moeilijke rekensom concludeert Bas dat Yuri dus niet vanaf het begin bij het bureau heeft gewerkt. Dat klopt, Yuri is nu drie jaar werkzaam binnen dit bureau. Hiervoor heeft hij PIT opgericht samen met een aantal studenten van Minerva. PIT en G2K zijn in de loop der jaren samengevoegd. G2K & PIT vormen samen een creatief bureau en film/animatie studio. 

Creativiteit alom bij Yuri en zijn collega’s. Dit laat hij zien door een aantal projectvoorbeelden. Zo hebben ze onder andere een rebranding gedaan voor de RUG, het logo en een giftcard ontworpen voor RITM en hielden ze zich bezig met de branding van ‘Het Forum Groningen’. Nieuwsgierig vraagt Bas aan het eind van de lezing waar Yuri het meest trots op is. Dit is erg duidelijk voor hem, namelijk: Het Forum. Het logo kan op ontelbaar veel manieren toegepast worden. Zo kunnen de animaties van Sean het schaap erin verwerkt worden maar ook het gezicht van Donald Trump. Zo weet je zeker dat het een bijzonder logo is. 

Als laatste werd hem de vraag gesteld wat hij graag als tip mee wil geven aan de studenten. Yuri legt uit dat het hebben van een eigen bedrijf tijdens je studie veel toegevoegde waarde heeft. Je leert het bedrijfsleven kennen maar je bent nog niet afhankelijk van de inkomsten van het bedrijf. Ook ontdek je alvast waar je talenten liggen en waar niet, die kennis neem je weer mee zodra je afgestudeerd bent. Nóg een voordeel is dat je niet in het zogeheten ‘zwarte gat’ valt als je niet direct aan het werk kan na je studie. 

Aan alles komt een eind en zo is de lezing na ongeveer een uur helaas afgelopen. Met alle nieuwe kennis en inspiratie op zak kunnen de studenten verder dromen over hun eigen toekomst. Wellicht willen ze ook graag een eigen bureau opzetten of verlangen ze ernaar om achter de schermen van zo’n succesvolle livestream te werken. Het was weer een gave livestream met de meest soepele beeld overgangen en hoge kwaliteit! KIC, bedankt! Zolang de coronacrisis ons blijft achtervolgen hopen we dat we op deze manier activiteiten mee kunnen blijven maken!

 

Daphne Kramer - Redactiecommissie Studievereniging KIC

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen