Blogs

Bijbaan als student-mentor? Wij zoeken jou!

Bijbaan als student-mentor? Wij zoeken jou!

Wat is het studenten-mentoraat ?                                                                          

Het studenten-mentoraat is een vorm van begeleiding bedoeld voor eerstejaars communicatie-studenten: door en voor studenten! De eerstejaars studenten worden gedurende hun eerste jaar begeleid door een ouderejaars student: de studentmentor (jij dus!). De begeleiding is met name gericht op studiegerelateerde vragen en informatie. Per propedeuseklas zijn er 2 student-mentoren en 1 slb-er. De studentmentor is naast de slb-er het eerste aanspreekpunt voor de eerstejaars.

Begeleiding en bijeenkomsten                                                                      

Student-mentoren zijn vanaf de eerste introductiedag verbonden aan een groep van 15 eerstejaars studenten (halve klas). De hele intro-periode ben je ‘buddy’ van jouw mentoraatsgroep en maak je de eerstejaars studenten alvast wegwijs op de campus, de opleiding, het studieprogramma en in Groningen als studentenstad.

Met jouw eerstejaars-mentorgroepje kom je 2 keer per blok bij elkaar in het eerste semester om ervaringen uit te wisselen en om bijvoorbeeld tentamens voor te bereiden of over een ander thema te praten (materiaal hiervoor krijg je aangereikt). Ook start en onderhoud je een whats-appgroep met jouw mentorgroep. Student-mentoren krijgen een mentortraining (direct na de zomervakantie) van de studieadviseur. Per blok komen alle studentmentoren 1x bij elkaar met de studieadviseur en de slb-coördinator om actuele en inhoudelijke zaken te bespreken. 

Vergoeding

Je ontvangt hiervoor een eenmalige vergoeding van 100 euro (10u p/u). Wil je i.p.v. geld liever credits / studiepunten krijgen, dan kan dat eventueel ook.

Iets voor jou? Reageer nu!                                                                                                     

Ben je enthousiast en sociaal, vind je het leuk om eerstejaars te begeleiden en ben je het hele eerste semester beschikbaar? Stuur dan een mailtje voor 12 juni naar de studieadviseur van de opleiding (Vicky Mulder): v.h.a.mulder@pl.hanze.nl  of naar  de intro-commissie van KIC (onze studievereniging):  introductie@svkic.nl  met daarin een korte motivatie, info over in welk jaar je zit en wie je huidige slb-er is.  Aarzel niet en meld je aan voor deze mooie bijbaan!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen