Blogs

Als een vis in het water

Als een vis in het water

Op woensdagavond 28 oktober was het weer zover. De actieve leden van KIC stonden weer op een uitje te wachten, waarbij ze hun schaamte en eigenwaarde even opzij moesten zetten. Op het programma stond het spel ‘Route 050’, bestaande uit zowel een online als een fysiek gedeelte. Tijdens het fysieke gedeelte stond een ‘Crazy 88’ centraal, gevolgd door het online gedeelte welke bestond uit een online pubquiz waarin iedereen zijn intelligentie kon bewijzen. 


De leden werden opgedeeld in verschillende groepjes van ongeveer vier personen, die allemaal op verschillende locaties van start gingen met de route. Elk groepje kreeg opdrachten voor letters en opdrachten voor punten, die opgeteld vijftig opdrachten vormden. De letters vormden uiteindelijk een link, die weer gebruikt moest worden voor het online-gedeelte van de avond.

Nadat het spel werd uitgelegd, werd er aan elk groepje een rauw ei gegeven. Hoewel we eerst dachten dat onder andere Miguel gewoon zijn ei kwijt wilde, werd het later duidelijk wat ermee moest gebeuren. Zo kon je in het laatste kwartier van het spel vijf punten verdienen wanneer er een foto van het ei werd gestuurd. Hierbij was een beschrijving van hoe het met het ei ging noodzakelijk. 

De hoeveelheid punten die per opdracht werden gegeven, was afhankelijk van de extremiteit. De opdracht die het meeste punten opleverde was: ‘Spring in de gracht en film dit’. Bij veel mensen werd deze opdracht niet eens overwogen. Daan voelde zich daarentegen als een vis in het water. Zo is de fysieke activiteit met een spetterend einde afgesloten en ging iedereen met volle moed het online gedeelte in. 

Lekker warm binnen verzameld kon de pubquiz beginnen. Ieder groepje kon zelf bepalen of ze dit apart of in kleine groepjes bij iemand thuis gingen kijken. Onder genot van een drankje konden we onze hersens kraken over vragen zoals: Hoeveel procent van de vrouwen heeft een hekel aan haar schoonmoeder? En, welke acteur heeft er geen corona gehad? 

Miguel en Eva presenteerden deze avond en werden ondersteund door de rest van het bestuur. Weiwei en Flores waren verantwoordelijk voor de puntentelling en Tom was de man achter de knoppen. De pubquiz was weer helemaal tot in de puntjes goed uitgewerkt met mooie animaties en leuke grappen. De interactie in de groepsapp zorgde ervoor dat het voelde alsof je bij elkaar was. 

Kortom, een avond vol fanatiekelingen. Er kan echter maar één de winnaar zijn natuurlijk. Gelukkig was zijn duik in de grachten niet voor niets en waren Daan en zijn team de grote winnaars van de avond. Wat zij hebben gewonnen bleef een verrassing en dit is tot op de dag van vandaag nog steeds een geheim. 

 

Daphne Kramer en Martine de Wolf - Redactiecommissie Studievereniging KIC

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen