Nieuws

Wintersportreis 2019

De wintersportcommissie streeft er ieder jaar opnieuw naar om een legendarische wintersportreis neer te zetten voor hun geliefde KIC-collega’s. Een week lang Groningen ontvluchten om bij te komen van de tentamenweek en om samen te genieten van een combinatie van sportieve en sociale activiteiten. Ook dit jaar heeft de wintersportcommissie met voorzitter Christian Kluinhaar als boegbeeld er weer alles aan gedaan om een semi-sportieve week te verzorgen om de hoge gemoederen van de tentamenweek te doen bedaren.

Wegens absentie van de hele redactiecommissie bij de reis, moet ik dit verslag helaas baseren op sporadische notities van de KIC’ers die wel mee zijn geweest op dit avontuur. We kunnen natuurlijk van tevoren al met grote zekerheid aannemen dat ook op dit uitstapje van KIC de aaneenschakeling van succesvolle activiteiten door is gezet, maar een precieze momentopname afspiegelen op papier blijft een flinke opgave wanneer je er zelf niet bij bent geweest. Ik ga in ieder geval mijn best doen!

De leden vertrokken op zaterdag 2 februari voor een week naar het zonovergoten Valfréjus in de Franse alpen. Bij aankomst werden de latten meteen onder de voeten geknald zodat alle tijd die mogelijk skiënd doorgebracht kon worden optimaal benut zou worden. Deze gedachte strekte zich vervolgens ook uit over dag twee waardoor de leden vrijwel de hele dag skiënd doorbrachten, met uitzondering van de avond. In de avond was het tijd voor de kroegentocht. Kroegentochten vallen normaliter natuurlijk al zwaarder dan reguliere stapavondjes en bij deze desbetreffende kroegentocht hadden onze leden een dag vol beweging gehad waardoor alle versnaperingen extra hard insloegen. Dit resulteerde de ochtend erna met veel brakke koppen en weinig sneeuwpret.

De rest van de week zette zich voort als een mengelmoes van activiteiten op de pistes, ´s avonds lekker met zijn allen de kroeg in en vooral ´s ochtends heel veel water drinken. Op de laatste dag van de reis besloot één van de leden het nog even heel spannend te maken voor iedereen. Marten Duit moest na een misgelopen testrit op de ski’s van de skileraar naar het ziekenhuis getakeld worden met een helikopter. Uiteindelijk bleek er godzijdank niets kapot te zijn waardoor hij nog op tijd mee naar huis kon met de bus.

Ik lees in de notities dat het op de weg terug stil was in de bus. Iedereen was uitgeput en klaar om uit te rusten van deze vakantie. Ik kan me geen betere indicator voorstellen van een zeer geslaagde week. Gezellig doen is vermoeiend, maar het heeft iedereen wel een uitstekende reis bezorgd. Wintersportcommissie bedankt!

 

David Oost - Redactiecommissie

 

Actieve leden uitje

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren