Nieuws

Pubquiz 2e editie Wolthoorn & Co

Nou. Daar zit je dan. Na volledig kapot gezwoegd en gezweet te hebben in de schoolbanken mag je nu plaatsnemen in een compleet andere setting. De geur? Zeker niet nieuw in je neusgaten. Het beeld? Ook deze is bekend. Namelijk een prachtig klassiek café dat sinds 1923 haar deuren opende en de naam “Wolthoorn & Co” met zich mee mag dragen. Maar wat brengt je, naast de prachtige ambiance van deze locatie, opnieuw naar de binnenmuren van dit majestueuze pand?

Het antwoord zal niemand verbazen. Het is niks minder dan logisch dat het hier gaat om de bijna oud-Hollandse gezelligheid die een KIC georganiseerde activiteit met zich mee brengt.

En niet zomaar een activiteit. Nee-hee. Het gaat hier om de tweede editie van de oh zo befaamde pubquiz. Eerder dit jaar is er al een vurige strijd ontstaan rondom dit evenement, wat zorgde voor zo’n positief enthousiasme dat een tweede editie niet uitgesloten kon blijven.

En daar zat je dus voor in het café. De tweede editie. De herkansing. Het moment om te laten zien dat je de algemene kennis hebt die vergeleken kan worden met de 24-delige encyclopedie collectie van je grootmoeder. En nodig dat deze kennis was. Nadat het volk stipt om acht uur op de zetel plaats had genomen werd hun niets gespaard. In vergelijking met de afgelopen editie vergaarden de vragen een uitgebreide kennis over niet alleen algemene, maar ook over menig specifiek onderwerpen. Denk hierbij aan de categorie wetenschap, of de klassieker onder de lokale pubquizzen: het eigen nulvijftig.

Na een prachtig aantal rondes te strijden voor de eeuwige roem mocht het team bestaande uit Geja, Sanne, David, Jelle, Olaf, en Twan er met de eer vandoor. Zij werden op een prachtig klassieke manier beloond, namelijk met voedsel. Snoep. In grote getalen, zodat er in grote getalen gedeeld en genoten kon worden.

Al met al een prachtige avond die net zoals vorige keer heeft aangetoont dat een KIC pubquiz zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Twan Mulder - Redactiecommissie

 

 

Twan

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren