Nieuws

Actieve leden uitje

Dinsdag 6 november, 19:00 uur, Freestyle Motion

Het eerste actieve leden uitje is een feit, langzaam maar zeker verzamelen de actieve leden zich op een afgelegen parkeerterrein aan de rand van Groningen om een avondje rond te huppelen op trampolines. Van menig lid staan de oogjes op half drie, de tentamenperiode slaat ook dit jaar weer genadeloos hard toe. De massale aanwezigheid duidt er op dat de leden deze activiteit zien als een mogelijkheid om te ontsnappen aan de sleur van het oneindige leren, al is het maar voor twee uurtjes. Daan Heijnen, voorzitter van de sociale activiteiten commissie (saco), heeft ontzettend veel zin in de avond. Ondanks dat hij niet kan springen vanwege zijn enkelblessure, zou hij graag twee achterwaartse salto’s EN een kurkentrekker willen zien. Deze avond heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een mooie herinnering.

 

De eerste teleurstelling lag echter al op de loer. Bij binnenkomst werd de leden verteld dat de biertap nog op slot zat, de vergunning voor het tappen van bier was nog niet rond. Dit betekende voor veel leden dat een verlenging van de avond in de richting van De Brouwerij een must was geworden. Ondanks het ontbreken van een goudgele versnapering wisten de KIC’ers de sfeer er goed in te knallen. Op het moment dat iedereen de kleedkamers uit kwam rollen met matchende anti-slip sokken duurde het niet lang voordat iedereen goed los kwam.

 

Met de sportkleding aan ging iedereen dan nu echt op avontuur. Tijs Ots (saco), die eindelijk actief bij de vereniging is, voelde zich hyped: “Wie weet gaat ik voor een salto vanavond, maar volgens mij komt alles vanzelf”. Go with the flow was het thema van de avond.

 

Na een tijdje druk bezig te zijn geweest met het maken van hoge sprongen, (halve) salto’s en het beklimmen van de constructies hebben sommige KIC’ers het toch echt zwaar. Waar sommige leden kapot zijn na een minuut of vijf wegens het ontbreken van een fatsoenlijke conditie, heeft de ander last van een omhoog borrelende avondmaaltijd. Jessy Wever (studio KIC) vertelt ons dit: “Ik vermaak me echt kostelijk, maar begin toch een beetje last te krijgen van de gnocchi die ik een paar uren geleden in mijn nek heb gejoekeld”. Ook Thessa Meinema (carrière commissie) heeft het niet makkelijk. “Ik heb net een pizza naar binnen gewerkt die zo groot was als ikzelf! Op die pizza zat zoveel ham, ik word er niet goed van”.

 

Nadat ongeveer een uur van de gereserveerde tijd verstreken was, zat toch wel bijna iedereen gewoon met de bips op de springmat te chillen. Het is duidelijk dat conditie, naast een fulltime studie, moeilijk te onderhouden is. Op een enkele fanatiekeling na heeft het grootste deel van de delegatie zijn of haar handdoek al in de ring gegooid, mede om de krachten te sparen voor het vervolg van de avond. Deze avond was namelijk niet alleen speciaal vanwege het eerste actieve leden uitje. Ook was Daan Heijnen, voorzitter van de saco, jarig deze avond! Voor een groot deel van de leden was dit excuus genoeg om de fysieke inspanning binnen de perken te houden en na afloop door te rossen naar De Brouwerij om te genieten van de eerder ontbrekende pretcilinders.

De organisator van deze activiteit, Maja Pavić (intern coördinator), laat in een interview weten: “Ik ben blij met het resultaat, deze avond is goed uitgepakt. Ik vind het vooral heel fijn dat dit een mogelijkheid is voor de eerstejaars om elkaar en de gevestigde leden beter te leren kennen!”.

 

Er kan maar één conclusie worden getrokken uit deze avond. Iedereen heeft genoten van een gezellige avond met de vereniging en zal er naar uitkijken om mekander gauw weer te zien.

 

Twan Mulder & David Oost - Redactie Commissie

 

Actieve leden uitje Actieve leden uitje

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren