Blogs

Het meest epische lift avontuur dat het Noorden kent

Het meest epische lift avontuur dat het Noorden kent

‘’Het meest epische lift avontuur dat het Noorden kent‘’, dat is wat Gijs, de voormalige voorzitter van de liftcommissie, ons vorig jaar beloofde. Op 30 oktober was dit moment aangebroken. Voor een som losgeld mochten we mee naar de stad met de grote dom, je raadt het al: dit epische avontuur ging naar Keulen. 

Bibberend, bepakt en bezakt stonden we om half acht ‘s ochtends met een groep van dertig personen op de Grote Markt. Sommigen onervaren, anderen met veel verhalen en een boel geoefendheid. Ook de kartonnen bordjes verschilden qua vormgeving. Van complete kunstwerken tot aan onleesbare tekens en spelfouten, alles kwam voorbij. Nadat Salwa haar eerste Ice te pakken had, die ze onder luid geklaag weigerde, kon het avontuur van start gaan. In tweetallen vloog iedereen ervan door. Klaar voor een ongekend, spannend avontuur.

Waar de eerste lifters al na enkele minuten werden opgepikt, hadden Mees en Tom iets minder geluk. Het gespierde lichaam van Tom viel de bestuurders vaak snel op, wat helaas op deze dag niet goed uitkwam. Foto’s van kentekens vlogen in het rond en al snel viel het de lifters op dat er een aantal foto’s ontbraken. Waar menig lid actief aan het liften was naar Keulen, bleek Maarten samen met liftpartner Thessa compleet uit de richting achtergebleven. Er werd even de tijd genomen om koffie te leuten in zijn hometown, Emmen. Vraagtekens doken op, maar de competitie was al begonnen. Charlotte en Brandon gingen iedereen als een speer voorbij, waardoor de schrik er goed in zat. Maarten, die ondertussen rolstoelen aan het inladen was voor een bejaarden uitje naar Keulen, gaf hier echter niets om. Vol goede moed had Maarten liftpartner Thessa overgehaald om zich bij deze bejaarden tour naar Keulen aan te sluiten, maar zoveel geluk had het tweetal helaas niet. Na een afwijzing van de buschauffeur op zijn weldoordachte plan zijn de twee op de trein gestapt, compleet tegen de regels in.

Onderweg ontmoetten de lifters allerlei mensen. Flores en Christian kwamen er na een vreemd en grimmig telefoongesprek achter dat ze bij een leverancier van producten voor dierenvoeding in de auto zaten, terwijl Boyen en Eva hun oren van het hoofd werd gepraat door de geluidstechnicus van Sesamstraat on Tour. Daarnaast werd de crazy lift list, opgesteld door de voormalige liftcommissie, niet vergeten. Van KIC-stickers op bumpers tot aan voorwerpen (met toestemming) meenemen uit auto’s, je kon het zo gek niet bedenken.

Waar anderen op onbekende plekken vast zaten langs de Autobahn, wachtend op goed geluk, zat het tempo er bij een aantal teams goed in. Terwijl de helft van de lifters de finish al in zicht had en de andere helft nog steeds op elke mogelijke manier de aandacht probeerde te trekken van bestuurders, verscheen er om exact 12:16 een foto van het hotel namens Charlotte in de groepsapp. Het was gedaan met de strijd... Terwijl Maarten zijn locatievoorzieningen had uitgeschakeld en Boyen inmiddels onder zijn kartonnen bordje, als rasechte zwerver op een bankje lag, kwamen de volgende koppels rond de middag aan. 

Na een lange middag zijn alle koppels, verbazingwekkend genoeg, toch aangekomen in Keulen. De één met een iets grotere glimlach dan de ander, maar dit mocht de pret niet drukken. Na een culinaire maaltijd bij Vapiano, ging de kroegentocht van start. 

De ochtend daarna viel voor iedereen anders. Sommigen van het gezelschap hadden de zon enkele uren daarvoor al op zien komen terwijl anderen welverdiend een klokje rond hadden geslapen. Na een uitgebreid ontbijt verzamelde het gezelschap zich buiten voor een bezoek aan het MAKK-museum. In dit overweldigende pand, vlakbij de Dom, was een grote verzameling toegepaste kunst te vinden. Terwijl Maarten zich waande tussen spullen uit zijn eigen kindertijd, was menig lid onder de indruk van kunst die ze maar al te graag in hun studentenkamer willen hebben. 

Nadat de nodige cappuccino’s waren opgedronken en iedereen genoeg indrukken had opgedaan, was het tijd voor een vrije middag. De zon scheen aan de blauwe lucht terwijl iedereen genoot van al het moois dat Keulen te bieden heeft. Gezamenlijk werd de dag afgesloten met een maaltijd in een typisch Duits restaurant, waar de voormalige liftcommissie ons nog eenmaal toesprak. De tijd verstreek en iedereen ging hierin zijn eigen weg. Een deel van het gezelschap settelde zich voor een heuse ‘beauty night’, waar de mannen bij KIC niet vies van waren. Anderen doken nogmaals het uitgaansleven van Keulen in. 

Je kunt wel zeggen dat er sprake was van dubbele gevoelens tijdens het ontbijt. Een deel van het gezelschap had zijn of haar treinkaartje de vorige dag al geboekt, terwijl anderen vol goede moed (en af en toe met een beetje vrees) nogmaals het lift avontuur aan gingen op weg naar het vertrouwde nulvijftig. 

Wij willen de liftcommissie bedanken voor dit epische avontuur waarbij wij grenzen hebben verlegd en vooral veel hebben genoten met elkaar. Dankzij hen hebben wij opnieuw de kans gekregen om met een gezelschap enthousiaste KIC-leden nieuwe herinneringen te creëren. Wij zijn nog even aan het bijkomen, zorg jij dat je er volgend jaar bij bent?

 

Eva Kraaijeveld – Redactiecommissie Studievereniging KIC

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen