Blogs

Een boules nostalgie

Nog voor iedereen de bibliotheek uitgerold was, was het al tijd voor het tweede actieve ledenuitje van dit jaar. Tijd om in de stressvolle tentamenperiode op deze donderdagavond 16 januari alle stress even van ons af te laten glijden en terug te gaan naar een willekeurige augustus in je kindertijd. Het was namelijk de hoogste tijd om te gaan jeu-de-boulen! 

De actieve leden van KIC druppelden één voor één binnen bij het gezellige pand van BOEL aan de Nieuwe Ebbinge. Nog voor de groep compleet was werden we al meegenomen door één van BOEL's enthousiaste werknemers, die ons het spelletje nog een keer haarfijn uitlegde. Waar de meesten van ons dachten dat het spel bestond uit ‘een simpel balletje gooien’ bleek deze authentieke camping-bezigheid toch nog aardig wat regels met zich mee te slepen.  

Terwijl we als vrolijke peuter al blij waren als onze plastic jeu-de-boules ballen niet vol met water of zand zaten, kwam er na de eerste onwennige rondjes al gauw een meetlint aan te pas om te kijken wiens bal dichterbij lag. Het fanatisme kwam ietwat voorzichtig om de hoek kijken waarbij menig KIC-lid met succes hun camping-skills weer naar boven haalde. 

Ook van de bar werd goed gebruik gemaakt. Veel KIC'ers gingen voor een biertje of een prachtige Gin-Tonic, maar opvallend genoeg was er ook een grote groep die zich niet direct op de alcoholische versnaperingen stortte. Alles wees erop dat de goede voornemens en met name ‘Dry January’ ook in de derde week van het nieuwe jaar nog fanatiek nagestreefd werden.

Toen de klok langzaam door tikte naar het einde van deze gezellige avond, trokken de eerste KIC'ers hun jassen weer aan. Sommigen doken de boeken weer in, anderen besloten het feestje voort te zetten op de overvolle Grote Markt tijdens Eurosonic of in Gijs zijn knusse kamertje. Ondanks alle hectiek en tennisellebogen, hebben velen van ons weer een overdosis aan ontspanning en nostalgie binnen gekregen deze avond. Waar een balletje gooien wel niet goed voor is…

 

Rosa van der Woude en Eva Kraaijeveld - Redactiecommissie

 

Rosa Eva

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren