Blogs

Billen, bier en bonding

Op maandag 28 oktober om half zes verzamelde een groot deel actieve leden van KIC zich op de Grote Markt. Vragende gezichten en verlegen glimlachjes konden maar een ding betekenen, het eerste actieve leden uitje was begonnen! Op de Grote Markt maakten de actieve leden zich klaar voor een Crazy 14, een spel waarin de leden zo snel mogelijk 14 gekke en leuke opdrachten moeten uitvoeren in het centrum van Groningen. Ook werd er vanaf het eerste moment vooruitgekeken naar de welverdiende speciaalbiertjes die bij Baxbier op ze stonden te wachten. De avond begon plezierig en nadat de eerste handjes waren geschud stal Maarten de show met zijn allernieuwste pinapparaat. 

Één voor één werden alle namen opgenoemd. Tijdens het vormen van de groepjes werd al snel duidelijk dat dit geen commissieavond werd. Nadat de nieuwe teamgenoten zich onwennig aan elkaar voorstelden, bleek al snel wiens fanatisme het grootst was. Het groepje van Tom Kellendonk sprintte ervandoor, wat voor menig KIC-lid niet verrassend was. Hiermee werd de toon voor de rest van de avond gezet.

Al snel voltooiden de teams enthousiast hun eerste opdrachten. In de Westersingelbar werden shotjes Fristi achterover getikt en in Hasret, ook wel de meest bekende kebabzaak van Groningen genoemd, werd vlees van het spit afgeschraapt. Nostalgische gevoelens kwamen naar boven toen het KIC-logo op de stoep werd gekalkt. Dit keer niet met stoepkrijt, maar met een bruisbal van ‘s werelds goedkoopste keten: Primark. Als klap op de vuurpijl ging Jordy zijn broek omlaag op de meest willekeurige brug van Groningen, waar Bobby de geweldige KIC-sticker op zijn bil sloeg. De orginaliteitspunten vlogen in het rond.

Time flies when you’re having fun en plotseling moest de regen getrotseerd worden om de volgende bestemming op te zoeken.  Als verzopen katjes druppelden de groepjes één voor één de brouwerij van Baxbier binnen. Al snel verschenen de eerste nacho’s op tafel om de honger enigszins te stillen. Voor avondeten geen tijd, want een enthousiaste gids stond klaar om ons een rondleiding te geven. 

Na een korte introductie volgde een uitgebreide uitleg over de herkomst van zowel de brouwinstallatie als het gerst waarmee het bier gebrouwen wordt. Tijdens de rondleiding liep bij menig lid het water in de mond, maar eerst was het tijd voor het laatste deel van de tour: de uitleg over het brouwproces. Dit werd ons haarfijn uitgelegd waarbij de scheikundige termen ons om de oren vlogen. Toen we deze begrippen tot ons hadden genomen en er geen vragen meer waren, vond onze gids dat het tijd was voor een biertje. Deze uitspraak werd warm ontvangen door de groep en gebroederlijk liepen we met zijn allen naar het proeflokaal. 

Het werd tijd voor het tweede deel van het programma: de proeverij ging van start. Terwijl iedereen een plekje in de zaal zocht en het bittergarnituur voor de tweede keer tevoorschijn kwam, was het een goed moment voor goudgele rakkers. Van frisse bananen biertjes tot donkere biertjes met een rokerige smaak, je kunt het zo gek niet bedenken, alles kwam voorbij.

Tussen het kletsen door werd er aandachtig geluisterd naar de barman, die vol passie vertelde over elk biertje dat uit de tap werd getrokken. Zijn lievelings speciaalbiertje, de ‘Abel’s Ale,’ die met dat scherpe pepertje, was overigens niet onze favoriet. Dat maakte niet zoveel uit, vonden wij. Het was al een genot om naar hem te kijken.

Al met al kunnen we spreken van een geslaagde avond, waarbij nieuwe en bestaande KIC-ers een stukje dichter naar elkaar toe zijn gegroeid. Na deze avond kunnen we natuurlijk niet wachten op de volgende activiteit. Zien we jou daar ook? 


Nanouk Boelens & Rosa van der Woude - Redactiecommissie Studievereniging KIC

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen